Пробиотици и пребиотици
Какво представляват ПРОБИОТИЦИТЕ?
Пробиотиците са специално култивирани „добри бактерии”, които възстановяват здравето и жизнеспособността на човешкия организъм като:
– Оказват положително влияние върху имунната система.
– Потискат гнилостните процеси в червата и спомагат за възстановяване на чревната микробна флора.
– Подпомагат перисталтиката и функционирането на червата.
– Влияят благоприятно при стомашни проблеми.
– Благоприятстват намаляването на риска от остеопороза и ревматоиден артрид и понижаването на нивото на холестерола.
– Благоприятстват намаляването на риска от остеопороза и ревматоиден артрид и понижаването на нивото на холестерола.
– Повлияват благоприятно при кожни проблеми и алергии
– Подобряват хранителния баланс, като осигуряват необходимите аминокиселини и естествени витамини.
Не са ли всички пробиотици еднакви?
Не! Различните щамове лактобацили имат различна пробиотична характеристика и съвсем различни способности за оцеляване и репродуктивност, когато се намират в благоприятна среда в човешката стомашно-чревна система.
„Lactobacilus bulgaricus е преди всичко видът млечнокисела бактерия с едни от най-добрите пробиотични характеристики”.
С. Г. Виндерола, Дж. А. Рейнхаймер – Анализ на храната (2003)
Какво представляват Пребиотиците?
Пребиотиците са „хранителни съставки, които стимулират растежа на добри бактерии в стомашно-чревната система”. „Кенди” използва фибри (инулин) като пребиотик, който увеличава количеството на добрите бактерии до 10 пъти.
Общото ни здравословно състояние до голяма степен зависи от състоянието на „добрите бактерии” в стомашно-чревната ни система и възможността им да контролират вредните бактерии и подпомагат усвояването на хранителните съставки от храната.
Пробиотиците, комбинирани с фибри, оказват далеч по-мощен и благоприятен ефект върху стомашно-чревната система, отколкото стандартните пробиотици.
Преимущества на Лактофлор капсули и таблетки с фибри
– Оптимизират имунната и храносмилателната Ви система.
– Патентована комбинация от 2 уникални щама на Lactobacilus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
– Изключително силна формула, със съдържание на фибри, за бърза и ефективна репродукция на „добрите бактерии” в стомашно-чревната система
Какво представлява инулинът и съдържа ли се той във всички пробиотични продукти?
Не, инулинът се съдържа само в определени пробиотични продукти. Той е натурална фибра, която се среща в коренови билки като цикория и репей и е храна за добрите бактерии в стомашно-чревния тракт. Проучванията показват, че инулинът увеличава абсорбцията на калций (особено важна хранителна съставка за жените и децата) с 18%.