Published on 24.04.2017

Защо LactoFlor Kids е идеалният продукт за деца?

LactoFlorKids е комбинация от седем бактерии и девет пробиотични щама с доказано широко ползотворно действие. Приемането на Лактофлор от деца подпомага укрепването на тяхната имунната система и е ефективно при запек, храносмилателни разстройства, чревни инфекции, възстановяване след употреба на антибиотици и др. Храносмилателната система при бебетата и малките деца е все още не дотам добре развита и деликатният баланс на стомашно-чревната система може лесно да бъде нарушен вследствие на неправилен режим на хранене, вирусни инфекции, антибиотично лечение и др.

LactoFlorKids е пробиотичен продукт специално разработен за бебета и малки деца. Съдържа внимателно подбрани 7 щама млечнокисели бактерии, като всеки вид от пробиотичните микроорганизми в LactoFlorKids допринася за регулиране на стомашно-чревната флора и повишава имунитета на децата. И най-важното – LactoFlorKids включва специалната за деца Bifidobacterium infantis.

Bifidobacterium infantis– Тези полезни бактерии произвеждат киселина, която възпрепятства развитието и колонизацията на патогенни микроорганзми, играят огромна роля за правилното функциониране на метаболизма и храносмилането на децата. B.infantis възстановяват чревния баланс и помагат в случаи на подуване, газове, диария, запек и стомашен дискомфорт. Помагат при пациенти, страдащи от Синдром на раздразненото черво.

LactoFlorKids е обогатен с пребиотичен компонент – олигофруктоза. Олигофруктозата е естествен източник на фибри, който подпомага дейността на добрите бактерии и благоприятства храносмилателните процеси.

Подобрява храносмилането и усвояването на полезните вещества в храната. Спомага за укрепването на имунната система при децата. LactoFlorKids е изключително удобен за употреба – разтваря се във водата или млякото за по-лесен прием от детенцето.

Have a question? Write to us.