Защо Lactobacillicus е най-полезният щам?
И защо той е в основата на LactoFlor?
Преди един век, Илия Мечников (руски учен, носител на Нобелова награда и професор в института “Пастьор” в Париж) постулира, че млечно-киселите бактерии (МКБ) имат здравословен ефект и могат да стимулират дълголетието при хората. Той предполага, че “чревната автоинтоксикация” и стареенето като резултат от нея, може да бъде подтиснато чрез модификация на чревната микрофлора и подмяна на протеолитичните микроби като Clostridium (които произвеждат токсини, включително феноли, индолин и амоняк от разграждане на протеините) с полезни микроби. Той разработва диета с кисело мляко с бактерии, която нарича “българският бацил” (Lactobacillus bulgaricus). Именно Lactobacillus bulgaricus е част от състава на всички пробиотични добавки Лактофлор.