Публикувано на 24.05.2017

Пробиотици и пребиотици

Какво представляват ПРОБИОТИЦИТЕ?

Пробиотиците са специално култивирани „добри бактерии”, които възстановяват здравето и жизнеспособността на човешкия организъм като:

– Оказват положително влияние върху имунната система.
– Потискат гнилостните процеси в червата и спомагат за възстановяване на чревната микробна флора.
– Подпомагат перисталтиката и функционирането на червата.
– Влияят благоприятно при стомашни проблеми.
– Благоприятстват намаляването на риска от остеопороза и ревматоиден артрид и понижаването на нивото на холестерола.
– Благоприятстват намаляването на риска от остеопороза и ревматоиден артрид и понижаването на нивото на холестерола.
– Повлияват благоприятно при кожни проблеми и алергии
– Подобряват хранителния баланс, като осигуряват необходимите аминокиселини и естествени витамини.

Не са ли всички пробиотици еднакви?

Не! Различните щамове лактобацили имат различна пробиотична характеристика и съвсем различни способности за оцеляване и репродуктивност, когато се намират в благоприятна среда в човешката стомашно-чревна система.

„Lactobacilus bulgaricus е преди всичко видът млечнокисела бактерия с едни от най-добрите пробиотични характеристики”.
С. Г. Виндерола, Дж. А. Рейнхаймер – Анализ на храната (2003)

Какво представляват Пребиотиците?

Пребиотиците са „хранителни съставки, които стимулират растежа на добри бактерии в стомашно-чревната система”. „Кенди” използва фибри (инулин) като пребиотик, който увеличава количеството на добрите бактерии до 10 пъти.

Общото ни здравословно състояние до голяма степен зависи от състоянието на „добрите бактерии” в стомашно-чревната ни система и възможността им да контролират вредните бактерии и подпомагат усвояването на хранителните съставки от храната.

Пробиотиците, комбинирани с фибри, оказват далеч по-мощен и благоприятен ефект върху стомашно-чревната система, отколкото стандартните пробиотици.

Преимущества на Лактофлор капсули и таблетки с фибри

– Оптимизират имунната и храносмилателната Ви система.
– Патентована комбинация от 2 уникални щама на Lactobacilus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
– Изключително силна формула, със съдържание на фибри, за бърза и ефективна репродукция на „добрите бактерии” в стомашно-чревната система

Какво представлява инулинът и съдържа ли се той във всички пробиотични продукти?

Не, инулинът се съдържа само в определени пробиотични продукти. Той е натурална фибра, която се среща в коренови билки като цикория и репей и е храна за добрите бактерии в стомашно-чревния тракт. Проучванията показват, че инулинът увеличава абсорбцията на калций (особено важна хранителна съставка за жените и децата) с 18%.

Имате въпрос? Пишете ни.